2010-07-15

Psalmer, loppmarknader och riksdagen!

Louice Ottosson är veckans dagboksgäst. I fredags vann hon den östgötska uttagningen till "Svensktoppen nästa" och i dag ska vi prata om hur det går till när hon skriver musik.

Det har ju varit väldigt varmt här i flera veckor nu, så de flesta kanske vill sitta under ett parasoll bara och ta det lugnt. Men Viktor Levander och Fredrik Neregård har inget problem med värmen utan har gett sig ut för att tipsa om leder och vandring. I dag traskar de runt i Kolmården.

Vad skulle livet vara utan musik? Väldigt tomt och trist tycker jag i alla fall. Vi har nog alla en favoritlåt som får oss att må extra bra och på Klockargården i Norrköping arrangerar Svenska kyrkan varje vecka en sångsstund där man har chansen att välja sin favoritpsalm. Vi tar ett snack med prästen Pontus Mårtensson om vilken psalm som är populärast.

Om alla 349 ledamöter i Riksdagen skulle sätta sig in i precis alla ärenden som det ska fattas beslut om. Då skulle det inte bli mycket gjort i Sverige. I den sjunde delen i vår serie om Sveriges Riksdag med Rickard Olsson tar vi reda på hur det går till rent praktiskt när ledamöterna sätter sig in i olika frågor för att sen kunna rösta och fatta rätt beslut.

När man är ute och bilar så dyker det upp skyltar i var och varannan buske om loppmarknader. De finns liksom överallt. Och så arrangeras det bakluckeloppisar lite här och där. Men är loppmarknader något att ha? Du som säljer saker på loppmarknader, vad är det som driver dig? Kan man göra fynd eller är det bara skräp? Det ska vi snacka om efter klockan nio. Mejla go@sr se