Lyssnarnas förkylningstips!

Hur gör man när man känner sig lite krasslig och hela kroppen signalerar om att det är en förkylning på gång? Vi bad våra lyssnare om hjälp och det visade sig finnas en rad av huskurer runt om i stugorna.

OBS! Andersson Anrell fråntar sig allt ansvar för dessa recept. Om de inte funkar, skyll på våra lyssnare. Inte på oss :-)

- Pressa vitlök och blanda ut det i lite mjölk. Tillsätt 1 msk honung.

- Hemmagjord svartvinbärssaft.

- Oleum Baseleum, droppa några droppar på en sockerbit och ät upp eller smeta lite på bröstet.

- Har du umgåtts med någon som är förkyld? Gå omedelbart hem och blanda ut lite salt i ett glas och gurgla halsen. Du kan dessutom hälla i lite av lösningen i näsan. Snyt dig efteråt!

- Stoppa en vitlöksklyfta i vardera näsborre.

- Blanda rå lök i ljummet öl. Drick!

- Koka ½ l vatten och 1 tsk anis i fem minuter. Blanda i 1 tsk timjan och låt dra i tio minuter. Blanda i lite honung och drick.

- När du känner att förkylningen är på gång; ta två brustabletter med c-vitamin och blanda i ett glas med lite vatten. Gurgla halsen och svälj.

- Prova varm öl med honung och en liten skvätt konjak.

- Varm glögg   

- 1 glas mjölk med 1 krm vitlökspulver i funger alltid! Borsta tänderna efteråt!

- En kopp kallt kaffe med dillkvistar i. Koka kaffe, kyl det hastigt i kylskåpet, klipp sen dill ner i drycken.
Drick/ät den med mindre sked.

- 1 pilsner, blanda i 1 tsk malen ingefära och 1 msk socker. Värm upp och drick så varmt som möjligt. När du gjort det; Gå och lägg dig!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".