Tagliatelle

Under vecka 13 var det Italiensk vecka i programmet. Annica Pettersson tog faste på detta och skickade över det här receptet.

4 port tagliatelle

Tomatsås:

150 g bacon
2 gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
1 burk (400g) krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 krm timjan
2 krm svartpeppar
salt

Gör så här :

Börja med tomatsåsen. Strimla baconskivorna fint. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek baconet, häll av det mesta av fettet.

Tillsätt lök och vitlök, låt den steka med några minuter. Häll på tomaterna och rör ner tomatpuréen. Smaksätt med timjan, svartpeppar och ev salt. Låt såsen koka ihop 10-15 min.

Koka tagliatellen enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av väl och servera den rykande het till såsen. Parmesanost och salladskål passar bra till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".