2004-03-26

”Är du vaken Lars, är du vaken Lars. Har du borstat tänderna, borstat tänderna”, sjöng Titti för full hals när Lars trött stapplade in på redaktionen i morse.

”Jaaaaaaaaaaaaaaaaa”, ylade den morgontrötte kollegan, som efter skönsången snabbt bestämde sig för att byta förnamn. Titti var ovanligt inspirerad den här dagen och sjöng till och med när Gullan Bornemark var med i programmet. Lars skämdes.

Men Tittis glada fredagshumör fick sig en knäck när Lars upplyste om att det var läge att lägga sig lite extra tidigt på lördag eftersom klockan ska vridas framåt en timme då. Ovanligt dumt, tyckte Titti som anser att fröken ur är en riktig tjuv. Lars, å andra sidan, erkände att han kommit för tidigt till jobbet en söndag när sommartid skulle ändras till vintertid.

Annars var vi rätt så dästa i dag efter alla våfflor igår. Nu är det fredag och till helgen ska Titti vara hundvakt och Lars ska på bokklubbsmöte. ”Intellektuella snobb”, skriker Titti i detta nu när detta skrivs. Hon kräver att följande tillfogas dagboken: Titti kan också läsa men ser helst boken på video.

/Titti och Lars

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".