Dagbok 2004-03-31

Mössa eller inte? Det var frågan för dagen. I ren protest mot att en friskola i Söderköping inte tillåter sina elever att bära mössa inomhus, hade Lars letat fram sin oanvända huvudbonad ur klädkammaren.

Och där satt den sen, som gjuten på Anrells huvud. Titti gäspade, till att börja med, och tänkte att den åker väl av snart. Men nej, den satt där den satt. Om den ändå hade varit snygg, men fulare mössa får man nog leta efter.

Lyssnarna var konservativa och tyckte inte att mössor hör hemma inomhus. Alla utom två lärarinnor som ringde in och som tyckte att det finns viktigare saker att lära ut till eleverna. Saker som respekt, alla människors lika värde och sånt där.

I ”Flundran” fick vi lära oss att koffein är lika bra som värktabletter, i alla fall mot huvudvärk. I Sveriges Radio säger vi ”klockan är sex” på kvällen och inte ”klockan är 18” och ja, fåglar har luktsinne. ”Flundran” roade oss mer än vanligt den här gången och nästa vecka kommer svar på nya luriga frågor.

Nu hinner vi inte hålla på med att skriva mer. Nu ska vi ut och äta glass!

/Titti och Lars

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".