2004-04-06

Göran Persson som bonde? Att statsministern är bra på att dansa med kor, det vet vi sedan tidigare. Men kan han verkligen mjölka och mocka?

Frågan är aktuellare än någonsin sedan han och Anitra köpt en liten nätt gård för över 12 miljoner kronor i Södermanland. Bara tanken på att Persson på en mjölkpall får Lars att bryta ihop av skratt. Titti däremot, fick ett skimmer av landsbygdsromantik i ögonen. Bilden av hur statsministerparet, hand i hand, tar sig an dagens sysslor på egendomen, fick hennes hjärta att klappa.

Efter vår reporters tappra försök med att påskpynta tårtor så såg vi oss tvugna att skicka iväg henna på kurs. Vi stod inte ens ut med tanken på att serveras en lika ful tårta som förra året. Lana Brunell gav sig glad i hågen iväg till ett bageri i Linköping. Där drillades hon i konsten att tillverka snygga, gula kycklingar av marsipan.

Här på redaktionen är annars stämningen rätt så okej. Den hade varit helt perfekt om bara Titti hade släppt till godiset. Men, hon är hård. Först på torsdag delas det ut mot uppvisandet av en fin teckning. Än har Lars inte fått sina försök godkända.

Kuckeliku på er!
/Titti och Lars

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".