2004-04-15

De bara kom, leverans på leverans. En sån här stor utmaning hade redaktionens frys aldrig fått vara med om tidigare...

Glassarna pressades in och alla möjliga, och omöjliga, knappar började blinka på kontrollpanelen. Till slut fick vi igen dörren till frysen. Titti undrade varför Lars beställt så mycket glass. ”Ska det testas så ska det testas”, var Anrells skarpsynta svar.

Titti tittade med en beundrande blick på kollegan och tänkte att han är ju i alla fall grundlig. Föga anade hon hans baktankar med all glassen. Den skulle inte bara räcka till ett test. Nu skulle han inte behöva ta med sig lunchlåda på flera veckor...

Testet avlöpte väl och årets trend verkar vara två saker i en. Det vill säga, glass med tuggummi, glass med chokladägg och leksak och glass med godis som tillbehör i ett separat rör. Tittis favorit blev den fettsnåla och nyttiga glassen för kvinnor i 30-årsåldern medan Lars gav högsta betyg åt en chokladig bägare.

Hur gick det då med all glass? Ja, när ryktet nått redaktionen gick allt väldigt fort. I skrivande stund går de sista resterna av glass åt som, ja, glass i solsken.

/Titti och Lars

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".