1 av 4
Pol Pot. Foto: AP, Scanpix
2 av 4
Regina Lund spelar mamma i filmen. Foto: Leif R Jansson, Scanpix
3 av 4
Branden i gamla industrilandskapet. Foto: Jessica Gredin
4 av 4
Årets östgötska företagare Tomas Knutsson, VD för Mättjänst AB i Motala

Årets östgötska företagare!

Veckans Dagboksgäst heter Suzanne Lyrén och hon kallar sig själv för en värmländsk östgöte. Hon älskar att fotografera, är intresserad av tarotkort och så samlar hon på drakar. Nu har hon 38 stycken!

Det brinner i en gammal industrifastighet på Norra Grytsgatan i Norrköping och kraftig rök ligger som ett täcke över delar av staden. Plusgymnasiet med 200 elever i närheten kommer att hålla stängt idag på grund av branden. Jessica Gredin rapporterade direkt från branden.

Just nu pågår utställningen ""På middag med Pol Pot". Pol Pot och hans anhängare tvingade miljontals människor att lämna sina hem. De förföljde och avrättade intellektuella och högutbildade. Isoleringen av landet gjorde att stora delar av omvärlden inte visste vad som pågick. Gunnar Bergström stödde Pol Pot och var en av få som fick tillstånd att besöka landet. Han såg nästan inga skjutvapen, inga fängelser och inget mördande. De missade ett av historiens värsta massmord. Hur var det möjligt? Lana Brunell besöker utställningen.

Familjefilmen "Klara" finns nu i videobutiken. Den handlar om en liten ort dit Klara flyttar tillsammans med sin mamma efter föräldrarnas skilsmässa. Pappan vill inte alls att dottern ska rida. För att komma in i gänget anmäler sig Klara till en galopptävling, trots att hon aldrig suttit på en häst.

Det finns en del företag som går riktigt bra. Ett av dom är Mättjänst AB i Motala som har ökat antalet anställda från fem till 30 på bara fem år. Just nu har de så många uppdrag att de tvingas att säga nej till flera och har svårt att få tag i personal när de ska nyanställa. Tomas Knutsson är VD för företaget och tar i dag emot utmärkelsen årets företagare i Östergötland på företagsmässan "Östgötaforum" i Linköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".