Fredagen den 1 oktober

Sätt ord på dina drömmar...

God Morgon. Det är en något mildare morgon för det är lite mer moln på himmelen.

Vi gratulerar LHC och Dolphins efter deras vinster igår.

Jag pratade för sista gången med vår Dagboksgäst Susanne. Vi pratade Dog Rescue och hur det går med hunden från Rumänien. Det går sakta men framåt och hunden börjar bli lite mer säker på att den är trygg där den är nu. Vi pratade också drömmar och vad de kan gör med våra liv. Att drömma är viktigt. Susanne drömmer om en gård där hon kan ta hand om och vårda gathundar från Rumänien.

Unga berättare är en tävling som gåt in på upploppet. i januari ska en vinnare koras. Jag pratade med två av finalisterna, cecilia och Maja. Maja trodde att det var musik som skulle vara hennes kreativa utmaning i livet medan Cecilia gärna ville bli författare om möjligt.

Flimmer går inför sin tolfte landnig och i studion hade jag besök av Hanna Hannerz-Simå som är programansvarig för festivalen. Det är mycket som händer under festivalen och något av det nya är Cafédok på café Strykjärnet där man kan se film samtidigt som man fikar. Sen kommer det att vara Pitchning inför filmpanel för unga filmare i Öst, den pitchningen kommer att vara nästa lördag i Kårhuset Trappan.

De ger inte upp - Lana och Peter Jägerbro fortsätter att leta svamp i Vallaskogen. Peter hittade dessutom sin favoritsvamp. Lana känner sig vilsen men litar fullt ut på Peter.

Filmtips blev det och den här gången en tecknad galen film som heter dumma Mig. Den får högsta betyg, 5 P4-antenner, av vår recensent Catarina Berggrén.

Må gott till nästa gång!
Lasse