2004-04-28

”Sträck på dig, ta tag i pappershögen där borta, och du, vad du nu heter, sluta slöa och börja jobba”. Sådär lät det hela dagen om Lars. Titti funderade på att kalla in några läkare med tvångströjor.

Sedan kom hon fram till att det bara gäller en dag och det kan man kanske stå ut med. Lars var vikarierande producent och det steg honom helt åt huvudet. I normala fall brukar Titti styra och ställa så nu tog Lars varje chans att bossa.

Det mesta blev som vanligt då de föll tillbaka i sina gamla roller och diskuterade hur man förändrar sin partner. Hur får man tillexempel en man att fälla ner locket på toaletten? Lars kontrade med; ”Ja, det är förskräckligt att tjejerna aldrig fäller upp locket efter sig”. Titti suckade djupt och ondgjorde sig över allt ifrån felpackade diskmaskiner till överfulla soppåsar. ”Tack gode gud för att man inte lever med henne”, tänkte Lars tyst.

Sedan var det dags för flundran där vi besvarade frågor om satelliter, vädersträck på jordklotet och datumparkering i städerna.

Nu är den här dagen äntligen slut. Lars har fått en present av sin kollega. Nu ska han på studiecirkel i att stänga dörrar. Själv anser Titti att hon redan är perfekt och tackade nej till en liknande kurs i självinsikt.

/Titti och Lars 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista