Slå ihop Linköping och Norrköping!

Niclas Mårdfelt är ingen vanlig kille. Han är enreprenör och professionell föredragshållare men framförallt äventyrare av stora mått. För nio år sedan rodde han över Atlanten. En resa som tog 95 dygn. Det pratar vi om i dag i "Dagboken"

Mellan den 10 och 28 juli 2013 händer det stora grejer i länet. Sverige kommer att bli värd för dam-EM i fotboll 2013. Båda Linköping och Norrköping är några av de sju orter där matcherna kommer att spelas. Paul Lindvall, kommunstyrelsens ordförande i Linköping, och Charlotte Rohlin, landslagsspelare, är mer än nöjda med det här.

Nu föreslår Östsvenska handelskammaren att Linköpings och Norrköpings kommuner slås ihop och att även Nyköpings och Oxelösunds kommuner slås samman för att sedan knytas till den fjärde storstadsregionen. Vår förre landshövding, Björn Eriksson, är näringspolitisk rådvigare till Östsvenska handelskammaren och ligger bakom förslaget.

Nu är vår insamling till världens barn igång och fram till nästa fredag kan du vara med och buda på flera olika aktioner där pengarna går direkt till insamlingen. En av upplevelserna du kan vara med och bjuda på är Champions of Rock med östgöten Peter Johansson. Den 22 oktober kommer föreställningen till Cloetta center och bjuder du högst får du sex biljetter, två signerade skivor, komma back-stage och höra Peter framföra en sång bara till dig och så några t-shirts.

En av våra lyssnare har hamnat i en fejd om hur ordet förvälld ska uttalas. Som tur är finns vår professor i språk, Jan Strid, som kan reda ut hur det ska vara.

Ung scen öst öppnar på lördag upp hela teaterhuset i Linköping för att bjuda in publiken till internet. Med föreställningen som har fått namn efter en internetförkortning ska publiken inte bara iakkta utan även kunna påverka spelet och kanske till och med medverka. Vår reporter Maria Turdén träffade Malin Axelsson som är regissör och Ung scen östs konstnärliga ledare för att prata om föreställningen.