Lotta Karlsson kollar in husvagnar.

Nu i helgen är det dags. Då inträffar det traditionella hussvagnsracet. Vägarna svämmar över av husvagnsägare som är på väg till länets campingplatser.

Dit beger de sig redan dagen innan campingen öppnar och så gäller det att få en så bra kö-plats som möjligt. Sedan skickar man in fru och barn för att paxa det bästa läget. Om inte det hjälper ryktas det om att det, i alla fall förr i tiden, togs till knytnävar och andra tillhyggen. Men vad gör man inte för att få en bra sommar?

Vi skickade iväg vår reporter Lotta Karlsson för att kolla in några vagnar. Den översta bilden visar den 23 år gamla vagnen för ca 18 000 kronor och den nedre bilden det lyxigaste vi lyckades hitta. Den kostar för 316 900 kronor, men då är den också 2,5 meter bred och över 7 meter lång och som tillval kan man få centraldammsugare?! och diskmaskin. Bara en sån sak.

Lotta själv kan dock tänka sig familjevagnen som går lös på runt 100 000 kronor. Den billigaste vagnen skulle få henne sömnlös i oro för vad som skulle kunna hända med den där ute på vägarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista