2004-04-30

”Leka med elden, det gör vi iblaaaand, att leka med elden, leka med elden, tänder lätt en braaaand”, ylade Titti samtidigt som hon försökte få eld på några pinnar inne i studion.

Lars rusade ut, greppade brandsläckaren och sprutade skum över Anderssons pinnsamling. Titti blev otröstlig; ”Du har förstört min valborgseld”.  Anrell såg sig tvingad att bjuda över henne på en grillkväll; ”Då får du ha i så mycket kol du vill och du får tända”, erbjöd han den molokna kollegan. Titti sken upp och krävde att det skulle finnas obegränsade mängder med eldningsbart material tillgängligt. Lars ångrar redan sin inbjudan.

Det var ett himla pysslande med plakat under sändningen. Titti hade fått för sig att det här med 1 maj är någon typ av julafton där man kan önska sig saker. ”Ropen skalla - bakelser till alla, nej förresten, diskmaskiner till alla, eller varför inte semester till alla”. Lars rättade henne snällt och skrev ”Fred åt alla” på sitt plakat.

Nu är det helg på gång och om du sitter där vid din radio på måndag förmiddag, så är de där igen.

/Titti och Lars

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista