1 av 3
2 av 3
Ryan Reynolds spelar huvudrollen i Buried
3 av 3
Måndag 11 oktober

Älgjakt, Cirkus och Klaustrofobisk Thriller.

Veckans dagboksgäst heter Rolf Gustafsson, men är betydligt mera känd som Loben. Han har ett förflutet inom sportens värld då främst tennis. Sedan några år tillbaka är Loben pensionär, men har ändå två jobb. På morgnarna går han till en sportaffär i Linköping där han hjälper till med att stränga racketar och fixa frukost. Efter det blir det fika med pensionärspolarna innan han hastar vidare till nästa jobb... hos LFC-tjejerna. Där är han är hustomte som gör allt mellan att boka bussar och hämta mat. Allt detta ideellt. 

Vi samlar just nu in pengar till Radiohjälpens insamling för Världens Barn och bland annat kan man buda på olika auktioner: allt från rådjursjakt till smyckestillverkning. Drömmer du om att bli cirkusartist för en dag så finns också ett cirkuspaket. Åsa Karlsson från Norrköpings Ungdomscirkus kom till studion och berättade om vad paketet egentligen innehåller.
Vinnaren kommer att kunna välja mellan att bli luftakrobat för en dag eller att skapa en egen eldshow.

Lägg ett bud på cirkuspaketet, eller på något av de övriga auktionerna här:

Idag drar älgjakten igång och vår reporter Lovisa Gelin gav sig iväg i gryningen för att under en dag hänga med Högtomta-Fagerhult jaktlag på älgpass. Bland annat träffade hon på Uno Kindstedt som redan börjat sitt pass.

Lastbilsföraren Paul som jobbar tillfälligt i Irak blir kidnappad och vaknar upp ... i en låda. Han inser snart att lådan ligger under jord och att syret snart tar slut.
Kidnapparna har försett honom med en mobiltelefon, en tändare och en vattenflaska.
Telefon för att han dels ska kunna ringa sina kidnappare och dels för att han själv ska ringa runt och samla ihop lösensumman på flera miljoner kronor.  Det handlar om filmen Buried.
En minst sagt klaustofobisk thriller som tilltalar vår recensent Catarina Berggren. 4 P4 antenner får den.

.

Public Service gänget dök också punktligt upp efter klockan 9 och idag gästades de bland annat av biståndsminister Gunilla Karlsson, KG Bergström och Lena Melin. Dessutom har de fått följa med på filminspelning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".