1 av 4
2 av 4
3 av 4
Professor Jan Strid
4 av 4
Sune Lindgren och Håkan Bäck vid Tage Danielssonstatyn. Foto: Lana Brunell

Nu är det jul igen...

I går när jag var och kollade på IKEA så var julen i full gång. Är det inte lite tidigt? Jag kom i vilket fall inte hem med några julgranskulor men några plastbyttor blev det.

Den här veckan får vi lära känna Linköpingsprofilen Rolf "Loben" Gustafsson som ägnat sig åt tennis en stor del av sitt liv. När han var 29 år tog familjen över den gamla tennishallen och genom åren har han fått följa många profiler. Bland annat Thomas Johansson.

Det finns drygt en miljon gatubarn i Kenya. Barn som förlorat sina föräldrar och är hänvisade till ett liv i slummen med kriminaltiet och drogmissbruk. Pengarna från Radiohjälpen och Världens Barn är viktiga för att driva verksamheten som ger tusentals barn utbildning och en chans till ett nytt liv. Du kan stödja barnhemmen genom att skänka pengar till världens barn. Ett sätt är att bjuda på vår auktion. En av sakerna du kan ropa in är att få blåsa glas på Rejmyre glasbruk där Elin Jonsson är en av glasblåsarna.


I morgon är det 25 år sedan Tage Danielsson gick ur tiden och det uppmärksammas med fyra "Tagedagar" i Linköping. Det började redan i söndags och i dag är det dags för "En timme med Tage" med bland annat Ragnar Dahlberg och Sven-Inge Pettersson. Vår reporter Lana träffar Håkan Bäck, regissör, och Sune Lindgren, ordförande i Sällskapet Tage Danielssons:s vänner, för att prata om Tage.

Det finns en massa ord som är bortglömda men då och då poppar de upp igen. Som ordet skalkeskjul. Men vad betyder det? Vår professor i språk, Jan Strid, reder ut.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".