2004-05-03

- Rör inte mina högar!
- Vad?
- Det ser ut som kaos men det är ett organiserat kaos!
- Jag ska inte röra men vad är det här?
- Rör inte!

Lars kom inhasande på jobbet med rödsprängda ögon och glåmig hy. I vardera handen släpade han på två väfyllda papperskassar fyllda med papper. Viktiga papper!

Titti undrade om kollegan hade glömt att ställa ifrån sig påsarna vid pappersinsamlingen.
- Nej, morrade Lars surt. Det är min deklaration. Du får nog klara sändningen själv i dag. Jag är upptagen!

Sändningen drog i gång, trots allt. Anrell satt där bland sina pappershögar och försökte sortera sina kvitton och yrade om avdrag som skulle göras. Andersson, som är en extremt hjälpsam person, var inte sen att dyka ner bland papperslapparna på golvet. Papprena fladdrade till. Lars gav upp och skrev surt under deklarationen.

Tittis spanienresa verkar aldrig ta slut. I det varma landet träffade hon på två elever som går på den svenska skolan i Fuengirola. De var våra måndagsgäster i dag och du hittar en bild på dem här på hemsidan.

Nu ska vi städa. Inte frivilligt. Det är en order från högsta ort. Inför öppet hus envisas de med att det ska vara fint och pyntat överallt. Hua!

/Titti och Lars

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista