2004-05-04

”Ooooh, tjejer, oooooo, tjejer, ni måste höja era röster för att höras”, ylade Anrell vilt. Andersson tittade förfärat på den märkliga kollegan och tänkte att värre än så här kan det ändå inte bli.

Men det blev det. I alla fall ansåg hon det när Lars euforiskt berättade att Schyman med stor sannolikhet skulle komma tillbaka som partiledare. Ja, inte för vänsterpartiet utan för något nytt kvinnoparti.
”Som jag har saknat henne med alla skandaler och pigga inlägg i partiledardebatterna”, yrade Lars.

”Men snälla du. Har inte hon redan lyckats förstöra ett parti. Ska hon nu ge sig på ett annat”, dundrade Titti. ”Det finns ingen som litar på henne efter skatteaffären. Hon har ju ingen trovärdighet kvar”.

”Äh, alla kan väl ändra sig. Hon kanske har blivit klokare sen sist”, försvarade Lars den skandalomsusade Gudrun.

”Skulle inte tro det. Nä, hon borde uteslutas ur Vänsterpartiet. Man kan väl inte ha medlemmar som försöker starta konkurrerande partier heller”, kontrade Titti. ”Vad ska det nya partiet ha för politik då”?

”Ingen aning. Jag tänker inte rösta på henne, men det ska bli kul att se vad hon hittar på den här gången”, ansåg Anrell som tycker att partiledarna sticker ut för lite nuförtiden. Undantaget Göran Persson, förstås, som köper gods och umgås med spritförsäljare.

Längre än så här kom aldrig debatten. Den fastnade där någonstans. Ihärdiga rykten säger att de fortfarande sitter och ylar; ”Du har fel, du har fel, du har fel....”.

/Titti och Lars