Måndag 18 oktober

IFK, Mats Paulson och Världens Barn.

Härliga IFK!!
Hela Norrköping (nästan iallafall) firar, för i lördags blev det klart: IFK Norrköping är tillbaka i Allsvenskan!! Men det satt lång inne! Underläge med 0-1 i halvtid samtidigt som Sundsvall ledde med 1-0... då var vi många som misströstade. MEN, så kom kethupeffekten fram i sista sekunden: först 1-1 sedan 1-2 och seger för IFK och Sundsvall gjorde sitt jobb genom att "bara" spela oavgjort. IFK's tränare Göran Bergort och spelare Anders Whass kom till studion för att prata mer om matchen och om Allsvenskan.

Vår dagboksgäst den här veckan heter Ulrika Andersson och kommer från Vreta Kloster. Hon har sökt "Världens Tuffaste Jobb". Det är biståndsorganisationen Cooperation Utan Gränser som säker en kvinna som under november månad ska arbeta som bonde i Kenya. Detta för att sätta fokus på de kenyanska kvinnornas hårda tillvaro. Det handlar om arbete från soluppgång till solnedång för en dagslön på mindre än 10 kronor.
Idag pratade vi om vad Ulrika skulle få göra och vad hon skulle kunna bidra med, OM det är hon som får åka till Kenya.  

Efter ett par veckors insamlande räknas nu de sista slantarna. Det handlar givetvis om Radiohjälpens insamling till Världens Barn där ni, kära lyssnare, har varit fantastiskt givmilda. Sammanlagt har ni samlat in 116 261 kronor!!!! Inte illa! Det gör SR Östergötland till landets tredje givmildaste radiostation.
Men det har ju samlats in över hela landet och Owe Blidelius som är regionsamordnare i Östergötland för Världens Barn kom hit och berättade om insamlingen och eftersom han själv har bott utomlands i många år har han med egna ögon sett att pengarna verkligen gör nytta. 

Idag delar Nils Ferlin-sällskapet ut sitt Felinpris och Trubadurpris. Det förstnämnda tilldelas iår Göran Greider och Trubadurpriset går till en man bördig från Östergötland med välkänd röst:
Mats Paulson.
Jocke Jonsson träffade Mats för en pratstund om priset och Ferlin. 

Public Service-gänget fick idag bland annat besök av Lars Lagerbäck, Thomas Bodström och Elisabet Höglund. Dessutom möttes Jan Björklund och Christer Sturmark i en debatt om religionsundervisning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista