onsdag 20 oktober

I väntan på vinterns första snö

5:31 min

Nej det fanns ingen snö ute när jag vaknade.
Men enligt SMHI kommer den i eftermiddag. Jag förberedde mig genom att byta torkarblad på bilen.

Veckans dagboksförfattare Ulrika Andersson från Vreta Kloster förbereder sig också. På att få världens tuffaste jobb. Just nu utbildar hon sig i ekologisk utbildning i Dalarna.Ekonyheterna rapporterar idag om att drygt 300 textilarbetare har blivit av med sina jobb då de deltagit i en strejk mot låga löner. Men detta är inte något som intresserar kambodjarna, berättar Karin Johnsson från Linköping har just anlänt till Kambodja.


Vad skulle du göra om jobbet började kännas lite trist? Evy Axelsson från Rimforsa bytte helt enkelt sin lärartjänst i Rimforsa mot en motsvarande i Spanien! I elva år blev hon kvar innan hon återvände hem till Kindabygden.


Idag kommer  1100 elever storma in på Linköpings universitet för att delta i en 
"Populärvetenskaplig dag". Vad sägs till exempel om att en yta lika stor som en handbollssplan kan få plats i ett vattenglas? Lana Brunell hjälpte oss lyssnare att förstå.


Svenska skolor får kritik för sin matematikundervisning, det kunde vi berätta igår. Ett sätt att råda bot på detta kan vara att lära barn att tänka matematiskt redan i förskolan. Britt-Marie Andersson och Susanne Kowalski arbetar inom barnomsorgen i Norrköping och har skrivit en bok om detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista