2004-05-12

- Kolla Lars, vi är i tidningen, igen!, vrålade Andersson.
- Var, får jag se?, skrek Lars i extas.

Det var en insändare i Folkbladet som totalsågade Andersson - Anrell. Inget konstigt med det. Det märkliga var att Titti höll med skribenten som menade att programmet var för flamsigt. P1 var en bättre kanal. Lars vägrade hålla med. Han gör ju aldrig några fel.

- Flams är underhållande, det finns så mycket ondska i världen. Vad östgötarna behöver är lite trams och inte så lite heller, dundrade Lars.
- Nej och åter nej. Nu ska här bli rättning i leden. Från och med i dag struntar vi i kvällstidningarna i tidningskrönikan. Nu är det DN och Svenskan som gäller.

Sen blev det lyssnarstorm. Efter mycket jobb och 50 samtal lyckades Titti vaska fram en lyssnare som var kritisk till tramsandet i programmet. Monica, som hon hette, tyckte inte alls att man kunde lyssna på förmiddagarna. Titti höll med samtidigt som Lars förundrades över att Monica ens hörde av sig. Satt hon där och tjuvlyssnade på eländet?

Efter sändningen rusade programledarparet in till chefen. Trots att Titti under sändningen lovat att sänka sin lön så blev det annat ljud i skällan efter allt positivt som sagts.
- Mera lön, mera lön, högre lön, mer, mer, mer!, skanderade Andersson och Anrell till den skräckslagna chefen. Hur det gick? En varsin tandborste sattes i händerna på oss och sedan dess ligger vi på knä och skrubbar toaletten.

/Titti och Lars

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista