Praktikant-Pontus annanaspaj

Det bästa med praktikanter är att de slutar förr eller senare. Det bästa med det är att de bakar något gott till redaktionen. Pontus får gärna sluta fler gånger, för den här slog alla rekord.

Degen:
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
150g margarin
1 dl socker

Fyllningen:
1 tsk vaniljsocker
½ dl socker
1 ägg
1 burk krossad ananas (häll av fruktsaften)

Blanda ihop ingredienserna till en deg. Smörj in en pajform med margarin. Knåda ut degen i pajformen. Rör ner ingredienserna till fyllningen i en skål. (INTE med elvisp.) Häll ned fyllningen i pajformen. Grädda i mitten på ugnen i ca 40-50 minuter på 175 graders värme.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".