2004-05-24

- Män är veklingar! Titti satt och muttrade när Lars äntligen kom tillbaka efter en vecka i sängen. Han hade varit febersjuk och hade förväntat sig ett lite mildare välkomnande från kollegan.

- Män tål ingenting! Kvinnor går minsann och jobbar trots att de är lite snuviga. Nä, kom igen när ni har fött barn, gormade Titti.

- Men, sa Lars, jag har faktiskt varit jättesjuk. För övrigt ligger det i kvinnors gener att ha högre smärttröskel.
Anrell tyckte att Andersson borde ha stannat hemma istället för att smitta ner halva redaktionen.

Dessutom är han van vid hennes gnäll, och vet att det räcker med att tycka lite synd om kollegan för att hon ska bli på bättre humör.

- Du var jätteduktig som sände själv förra veckan, sa Lars med len röst.
Titti föll direkt för smickret och erkände att det inte hade varit detsamma utan någon att kivas med.

Lugnet föll över redaktionen.

Måndagsgästen Helena Sträng dök upp. Hon är nyhetschef på Östgöta Correspondenten. Det verkar vara ett kul jobb där man får bestämma över vad som ska stå i tidningen. Men hon verkade inte helt trovärdig när hon påstod att allt som står i Corren är sant. - Du ljuger, skrek Andersson och Anrell i kör.

Annars var Sträng en trevlig prick. Innan hon fick tillåtelse att lämna studion så tvingade Titti och Lars till sig ett mittuppslag i tidningen. Nu har vi ångrat oss och tycker att det skulle passa bättre med en hel bilaga om programmet.

/Titti och Lars

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista