2004-06-08

- Ta på dig långbyxor!, skanderade Titti när Lars ramlade in på redaktionen iförd shorts.
- Varför då?, undrade kollegan. Det är ju sommar. Då ska man ha kortbyxor.

Meningarna gick som vanligt isär. Lyssnarna verkade först vara väldigt shortstoleranta, men sedan visade det sig att ganska många faktiskt inte tyckte att mäklare och banktjänstemän och poliser kunde ha på sig vad som helst.

Titti höll till slut med om att när man jobbar med radio så spelar det ingen roll vad man har på sig. I morgon ska hon linda in sig i en svensk flagga, eftersom hon är ett nationaldagsfreak.

- Den här är helt suddig. Den här är det bara en prick på längst bort i bild, och var försvann huvudena? Lars ställde sig många frågor när han tittade igenom Tittis semesterbilder från spanienresan.

Eftersom han dessutom är en handlingskraftig man så bjöd han in en fotograf till programmet. Jocke Blomkvist, fotograf på Norrköpings tidningar dök upp i studion. Han hade en jättestor, tung kamera med sig. Den fick Andersson/ Anrell ”skjuta” med så mycket de ville (det heter så på fotografspråk). I alla fall till att börja med.

Snart ballade det hela ur. Nästan allt i studion fotograferades. Bilderna kommer inom kort att publiceras på hemsidan.

/Titti och Lars

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista