Saffranssill

Annikas familj överraskade oss med hemmagjord sill när vi testade just sill till midsommar. Världens godaste sill, ansåg Anrell.

3 dl gräddfil
2 dl majonnäs
0.5 dl ättikslag (från sillen)
1 äpple
1 vitlöksklyfta (ev)
1 pkt saffran (à 1/2 g)
1 krm kajennpeppar
400 g inlagda sillfiléer

Blanda gräddfil, majonnäs och silad ättikslag från den färdiginlagda sillen. Skär äpplet i små tärningar, behåll gärna skalet på. Tillsätt äpple och kryddor i såsen.

Skär sillfiléerna tvärsöver i mindre bitar och vänd ner dem i såsen. Låt sillen stå och dra några timmar, eller helst över natten, innan den serveras.

Andersson Anrell kan garantera att den är femstjärning!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista