2004-06-24

Vilken sändning! Dagens program kommer att gå till historien som ett av de märkligaste genom tiderna. Vi har inte återhämtat oss än. Dessutom fick vi veta att det var vårt HUNDRADE program!

10.20: En lyssnarfamilj med mamma Annika i spetsen kommer in i studion. Med sig har de hemgjord sill. Saffranssill! (receptet finns på hemsidan)

10.33: Fullkomligt kaos! Silltestet ska genomföras. 14 olika sorters sill samt en panel försöker samsas bland gräslök och nykokt färskpotatis.

10.35: RADIOCHOCK. Herbert Falkner, känd amatörkorre från Motala, stormar in i studion. I ena näven har han ett fiskespö, från vilket det dinglar en STOR FÄRSK BRAXEN!
I andra näven håller han två paket.

10.40: Andersson och Anrell river upp paketen. Innehållet är dels en kombinerad toarulleshållare och radio, samt en kaffetermos. Herbert dinglar fortfarande runt med den råa fisken medan sillpanelen försöker koncentrera sig på sitt uppdrag.

10.55: Silltestet avgjort. Pepparsill och Löksill är favoriterna.

11.03: Herbert kvar i studion, utan fisk. Ordningen tämligen återställd.

11.15: Glassleverans! Signaturen ”Glasse” har skickat oss tre glasstårtor som levereras av en suktande Per Dahlberg. Vi lovar att bjuda på glass till kaffet.

11.40: Storstädning i studion, då det visar sig att Lana som ska sända eftermiddagsprogrammet inte tål fisklukt.
Intensiv vädring och fönstren på vid gavel.

Summering:
En ovanligt lyckad och rörig torsdag. På måndag har vi fått förlängd sändningstid. Från 9.30- 13.00.

Vi hörs! Glad midsommar

// Titti och Lars

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista