Berits systers hemkokta Ketchup

Berit ringde till oss och berättade lyrsikt om den egengjorda ketchupen. Här kommer receptet.

2,5 kilo mogna tomater
250 gram äpplen
300 gram lök
2,5 deciliter 12% ättika
1 deciliter vatten
1,5 matsked salt
1 tesked senapspulver
2 teskedar paprikapulver
1 matsked timjan
125 gram brun farin

Skala och skär ner ingredienserna i mindre bitar, lägg alltihop utom farinsockret i en tjockbottnad kastrull och sjud tills ingredienserna mjuknar. Passera genom en sil och lägg till farinsockret. Koka ihop tills du tycker att det hela får ketchupkonsistens. Det tar rätt lång tid enligt Berit och såsen blir lite tunnare än vanlig ketchup. Håller sig bra men går åt fort säger Berit också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista