Skolans populära champinjonsoppa

Kostchefen i Norrköpings kommun, Ingrid Kalm, gästade morgonstudion och hade då med sig detta recept, som barnen i skolan tycker mycket om! Receptet är ursprungligen till storkök, så allt är i viktenheter som ibland kanske behöver omvandlas till mer hanterliga mått.

10 portioner:
250 gram skivade champinjoner
250 gram skivad purjolök
400 gram skalad och skivad potatis
250 gram matlagningsgrädde
250 gram mellanmjölk
100 gram ost, typ Philadelphia
1 kg vatten
30 gram grönsaksbuljong (tärning eller pulver)
20 gram matolja
10 gram salt
1 gram vitpeppar

Fräs champinjoner och purjolök i olja.

Tillsätt vatten, buljong och potatis, rör om och låt koka till potatisen känns färdig.

Tillsätt grädde, mjölj och till sist osten och låt soppan få ett nytt uppkok.

Krydda med salt och peppar och smaka av!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".