Skolbarnens favoritsoppa med morot och broccoli

Även detta recept, som tillhör en av de populäraste sopporna i Norrköpings skolor, hade kommunens kostchef Ingrid Kalm med sig till morgonredaktionen. Receptet är i viktenheter, vilket ibland kanske är lättare att förska omvandla hemma till volymenheter.

10 portioner:
300 gram skalade morötter
250 gram skalad potatis
250 gram broccoli
250 gram matlagningsgrädde
30 gram grönsaksbuljong (pulver eller tärning)
1,5 kg vatten
10 gram salt
vitpeppar
curry (eventuellt)
maizena (eventuellt)

Råriv morötter och potatis och koka i buljongen och vattnet.

Tillsätt brocoli och grädde mot slutet av kokningen, när grönsakerna blrjar kännas klara. Koka upp igen och smaksätt med kryddor. Red eventuellt av soppan med maizena.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".