torsdag 10 maj

Hur kan man förnya i köket där hemma?

9:54 min

Idag i Tapet i taket pratade vår inredare Marie Brauner om hur man kan förnya hemma i köket, utan att byta ut skåpsluckor och vitvaror.

Hennes tips är många och under "läs mer" här nedan kan du ta del av tipsen i punktform. Det handlar bland annat om att så enkla och billiga saker som att byta handtagen på skåpsluckorna, något som gör stor skillnad enligt Marie.

Eller att tänka på andra alternativ till den gängse använda kaklet. Att ha en glaspanel eller bara en glasruta med tapet eller målning bakom ger mycket liv och personlighet åt köket.

* Välj gärna ett alternativ till kakel, t ex en glaspanel eller att man målar eller har en tapet och sedan sätter upp en glasskiva utanpå det. Ett annan alternativ till kakel är at tmåla med våtrumsfärg direkt på väggen.

* Om man ska göra om hela köket, så tänk på helheten. Ta skåpsluckans färg, bänkskiva, kakel, tapeter, golv osv och lägg ut det på golvet någonstans och se att du verkligen tycker att det blir bra tillsammans.

* Vita vitvaror är på väg tillbaka, lite på bekostnad av det rostfria.

* Tänk att t ex köksmaskiner kan vara fräscht att ha i en avvikande färg.

* Byt bara handtagen på skåpsluckorna, det gör stor skillnad till en liten penning.

* Du kan mycket väl ha mattor i köket (om du inte är i ett skede i livet när det blir  mycket nedsmutsat hemma, kanske). Plastmattor är helt ok!

* Sätt upp glashyllor med t ex kryddväxter på i själva fönstren.