1 av 3
Tammerfors i Finland
2 av 3
Föreningen Nordens Norrköpingsavdelning på Saima kanal på väg mot en av de åtta slussarna.
3 av 3
Solnedgång över Finska Viken
22-25 maj 2012

På tur i Karelens gränsland

5:53 min

Föreningen Nordens norrköpingsavdelning reser just nu runt i Karelen: gränsområdet som ligger både i Finland och i Ryssland. En 48 man och kvinnor stark styrka har tagit båten över Östersjön berättar "reseledaren" och styrelsemedlemmen Christian Söderström

Igår stod ett besök i vänorten Tammerfors på schemat där gruppen bl.a. besökte "Norrköpingsparken". Idag besöker de Iittala glasbruk och en chokladfabrik innan de svänger förbi Lahti för att till slut stanna till i Lappeenranta där de ska stanna i två nätter.

På sin tur i gränslandet Karelen har Föreningen Nordens norrköpingsavdelning idag hoppat på kanalbåten på Saimaa kanal, en båt som ska ta dem till Ryssland, närmare bestämt till staden Viborg. Christian Söderström berättade att de njuter av båturen när de glider utmed kanalen i strålande solsken.

På våg mot en lyxig lunch på Haikko Herrgård i Borgå. Idag berättar Christian Söderström varför gränstrakten Karelen är så intressant och hur tillståndet var i ryska Viborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista