Veckans Radiokompis, Atefeh Asadi, Foto Malin Annerud

Veckans Radiokompis: Atefeh Asadi

8:43 min

Snart 19 år. Uppvuxen i Tallboda utanför Linköping. Är den enda i familjen som är född i Sverige. Pappa, mamma och storasyskon är födda i Iran. Springer om några dagar ut på skolgården med studentmössan på vift, efter att ha gått på Folkungaskolan sedan hon var tio år, först i musikklass och sedan på musik-estet-programmet på gymnasiet. Ser sig själv som en sångfågel som mestadels är glad och positiv och nyfiken på livet och vad man kan hitta på med det.

Flyttar till hösten hemifrån, till Dalarna, där hon ska gå på folkhögskola och studera klassisk fiol. Spelar även piano och gitarr och sjunger jämt och ständigt. Pratar flytande svenska och persiska och har efter vårens musikalerfarenhet börjat fundera på att kanske söka vidare inom teaterspåret så småningom. Tycker man ska ta tillvara varje dag och menar varje ord som hon och hennes klasskompisar sjunger i ”ååå den ljusnande framtid är våååår”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista