torsdag 7 juni

Var gör man av sommargästerna?

"Ta två resårbottnar istället för soffor"
8:55 min

Nu stundar sommartider och då brukar vi ju åka bort till vänner och bekanta, och själva ta emot gäster där hemma, eller i sommarstugan. Men det är inte alltid det lättaste att trolla fram sängplatser, eller att trolla bort alla saker man har framme. Under läs mer har vår egen inredare Marie Brauner lämnat sina tips.

- Istället för soffor i sommarstugan kan man ha sängar med resårbotten. Sedan lägger man en tjockare bäddmadrass på, och klär in det hela i härliga tyger och ställer dit mjuka och sköna kuddar. Då får man både sängplats och sittplats i ett.

- Under denna säng/soffa passar det alldeles utmärkt att ha förvaring, i till exempel korgar, backar eller andra typer av lådor. Perfekt till täcke och sängkläder.

- Om man behöver ännu mer förvaring i t ex sommarstugan, så kan man sätta upp så kallade fläktskåp, lite grundare köksskåp, på väggarna även i andra rum än köket. Sedan man man måla, tapetsera eller klä in skåpen så att de sticker ut eller smälter in, vilket man föredrar.

- Att sätta upp en eller flera hyllor ovanför fönstren, att ställa böcker och annat på, är både snyggt och praktiskt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".