Veckans Radiokompis, Fredrik Schlyter, Foto Malin Annerud

Veckans Radiokompis: Fredrik Schlyter

10 min

40 år. Uppvuxen i Jursla. Bor i Norrköping tillsammans med sin fru Lotta och deras barn Kalle 6 år och Sofia 4 år. Har de senaste tio åren försörjt sig som fotograf, ett yrke som växt fram efter mycket fotande från världens olika bergstoppar. Klättring är den stora passionen, vilket han pysslat med sen han var liten.

Trots alla klippväggar och toppar i bla a USA, Norge, Pakistan och Peru så är det alltid utsikten från Ågelsjön utanför Norrköping som vinner den närmsta platsen i hans klätterhjärta. Har givit ut ett par böcker på temat, bland annat en klätterguide över Östergötland. Föreläser och undervisar en hel del. Ser sig själv som en ödmjuk äventyrare som sätter säkerheten högt på listan, både vad gäller sina egna barn och sina klättringsstrapatser. Tycker det är viktigt att njuta av livet och försöka hitta en balans mellan sina världar som fotograf, klättrare och familjefar. Om du hör en liten flöjt från nån bergstopp nån gång, kan det vara Fredrik som sitter däruppe och spelar spillopipa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista