Helene och katten Nisse. Foto Malin Annerud

Veckans Radiokompis: Helene Andersson

Helene Andersson Del 1 ”Läkaren stack fel och jag blev förlamad”
8:24 min

43 år. Uppvuxen i Torsås utanför Kalmar. Numer Linghemsbo där hon bor i en enplansvilla tillsammans med sin man Doren och deras katt Nisse. Helene är också bonusmamma till Dorens vuxna barn Mikael och Sandra. Växte upp under tuffa förhållanden med en psykiskt sjuk mamma, något som hon numer bearbetar bland annat genom att skriva krönikor och blogg. Läser också mycket, gärna självbiografier. Har en neurologisk sjukdom som gör att hon sitter i rullstol.

Brinner för att träna, vilket är en förutsättning för att kunna må bra och klara sin vardag. Har kämpat mycket för sjukas och rörelsehindrades rätt till träning, vilket har resulterat i ett gym för rörelsehindrade som hon åker till tre dagar i veckan, året runt. Har lyckats gå ner 30 kg vilket har givit henne stor behållning genom att kunna klara sin vardag lättare. Träffade sin man tack vare ett radioprogram och flyttade så småningom från Malmö upp till honom i Linköping. Tycker livet är underbart och värt att njuta av, istället för att hamna i bitterhet.

Skriver en egen blogg: http://helenassamhallsblogg.wordpress.com/

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".