Runar Bergsten på trappen, Foto Malin Annerud

Veckans Radiokompis: Runar Bergsten

Runar Bergsten: ”Allting är förhandlingsbart”
9:22 min

Nyss fyllda 70 år. Född i Motala. Uppvuxen i Mjölby, Sen fyrtio år tillbaka bosatt i Ekängen utanför Linköping. Har hängt ihop med sin fru Mona sen de var tonåringar, vilket har resulterat i tre söner och fem barnbarn. Gillar när det är liv i luckan, vilket det ofta blir när släkten ska ses eftersom han belönats med sex syskon och frun med sju. Är utbildad snickare och byggnadsingenjör. Har ägt ett motell och jobbat i fastighets- och bil-branschen i många år tills han bestämde sig för att köpa en gammal kvarn i Fornåsa och öppna en loppis.

Under dessa 17 år har han lyckats fylla upp varje centimeter av sina 2000 kvadratmeter och trivs utmärkt bland alla prylar. Lever efter devisen att se positiv på livet och det som sker på vägen och gillar den amerikanska mentalitetet att Allt Är Möjligt, vilket han tog med sig hem efter att ha bott i USA en tid på 60-talet. Gillar att umgås med sin stora familj, läsa böcker, åka på loppisar (!) och att klå kompisen Roland i tennis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".