Foto: Metropolitanoperan
Idag i Klassisk morgon 1 mars 2013

Hur många dataspelare har koll på det?

Musiken ni spelade till Civilazation 4 var ju trevlig, min 5-åriga dotter kom inspringande och frågade vad det var. När de började jag, som förstår lite swahili, höra att det var en tonsättning av bönen Fader vår! Det var ju lite kul, undrar hur många dataspelare som har koll på det?
skriver Mattias till oss i ett brev under niotimmen idag.

Också det medley som violinisten Lindsay Stirling spelade var hämtat ur ett spel. Musiken till Zelda är komponerad av Koji Kondo.

Per i Karlshamn gjorde oss uppmärksamma på en artikel i tidskriften OPUS som handlade om systrarna Boulanger. Särskilt nyfiken blev han på Lili Boulangers tonsättning av en bön i buddistisk tradition. 

Snart är det helg. Ikväll är det Rendevouzdags i P2. Holger i Transjö förberedde oss med filmmusik från 1930-talet. Heut´ist der schönste tag in meimen Leben.
Och imorgon är det lördag och operakväll. Missa inte sändningen från Metropolitan med flera svenskar i huvudrollerna. I operan Parsifal av Richard Wagner hittade vi Kundrys berättelse.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista