Gothia Concentus
Idag i Klassisk morgon

Orkestern som väljer

Eskil Edmar är cellist i Gothia Concentus. Han är en av musikerna som är med och väljer musik till Klassisk morgon den här veckan. Det han önskat är Djurens Karneval av Camille Saint-Saens. Han skriver: "Det finns ett komiskt inslag i den här musiken. Inte så vanligt att en klassisk tonsättare visar upp denna sida av sin personlighet."

Hornisten Arve Eriksson gillar filmen Blade Runner: "Fantastisk musik i sitt sammanhang, annars bara väldigt speciell musik". Stycket heter Tales of the future av Vangelis.

Idag hörde vi även två lekfulla kompositioner kring Bachs musik; cellisten Jordi Savall spelade ett eget arrangemang ur en av Bachs cellosviter, och svenska ensemblen Rebaroque framförde temat ur Musikalischer Opfer arrangerat ihop med traditionell judisk musik.

En tredje önskning från Gothia Concentus var Oskar Lindbergs nationalromantiska stycke Från de stora skogarna, som Jörgen Thornström beställt. Av Lindberg hörde vi också De sjungande löven.

Följ Motala musikskolas berättelser från Kinaresan!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".