Ljusa och himmelska toner. Foto Björn Larsson Ask/ Scanpix
Idag i Klassisk morgon

Ljusa och himmelska toner

Författaren och musikern Kristian Gidlunds sommarprogram var förlösande för den gav insikt om livets förgänglighet, tyckte vår lyssnare Perry.  Han hade önskat  "Zurück vom Ring", ur Richard Wagners Ragnarök till Kristian Gidlund med en förhoppning om att hans kaos till slut ska övergå i samma ljusa och himmelska stråkar.

Det var tonsättaren Edgar Varèse som fick Frank Zappa att välja sin väg i livet. Efter att han hört stycket Ionisation, beslöt han sig för att bli musiker. Twittraren Mattias hade valt musiken för att hylla att han fått ett nytt hörselimplantat.

Fredagens önsketimme nystade ihop flera av veckans muskaliska trådar: Vi hörde mer TV-spelsmusik genom Legend of Zelda av Koji Kondo, den mycket älskade Bengt Hallberg spelade Dinah och Så skimrande var aldrig havet.

Veckans musikönskare från Borlänge fick höra ännu ett par av sina önskestycken: Björkarna susar av Oskar Merikanto och Dimman lättar av Carl Nielsen.

Nästa vecka kommer vi tillbaka då med programledaren Lisa Tilling i studion. På återhörande!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".