Lätta fågeldun. Foto: Jan Collsiöö/Scanpix
Idag i Klassisk morgon

Toner som underlättar städningen

Visst är det skönt att lyssna på musik när man håller med vardagens ibland lite tråkiga måste-sysslor! Lena i Göteborg ringde till Klassisk morgons telefonsvarare när hon var på väg att ta itu med disken. Hon ville ha lite musikalisk hjälpatt komma igång, och önskade med Rondot ur Les Indes galantes av Jean Philippes Rameau.

Eller varför inte själv stå för musiken! Ann Sofie från Vaxholm har starka minnen av sin moster som brukade sjunga när hon gick runt med dammvippan, gärna Ack som ett fjun så lätt ur Rigoletto av Verdi. Vilken musik gör era vardagssysslor lite lättare?

Vi fick också tillfälle att bli lite nostalgiska med signaturmelodin till MolandersLaudate Dominum av Mozart. Kanske finns det fler TV-serier som kan locka fram önskningar...

Vi har en trogen lyssnare som bor Johannesburg: "jag värmer mig genom att lyssna på den allra varmaste radio kanalen i världen, dvs. SR-P2.", skriver han. Idag lyssnade vill Haltors favoritstycke Griegs Pianokonsert i a-moll op. 16 adagiot i D-dur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".