Hardanger. Foto: Marit Hommedal/Scanpix
Idag i Klassisk morgon

Efterlängtade sopraner

Rösten borde väl vara det mest intressanta instrumentet, tycker vår lyssnare Gunilla. Genom hennes önskan fick vi njuta till andäktiga Vel komne med aera, med oskolade rocksångaren Öivind Elgenes och gruppen Elg. Geirr Tveitt har gjort musiken, som här var ett arrangemang av Hardingtonar. I morgon blir det mer Hardangermusik i vår åtta-timme!

Vi hörde också två av våra mest omtyckta sopraner: Elisabeth Söderström och Lisa Larsson. Elisabeth sjöng Den lyssnande Maria ur Törnrosens bok, med text och musik av allkonstnären Carl Jonas Love Almqvist. Lisa Larsson framförde O Gläd dig mitt Hjärta av Bach för Marianne i Västernbotten.  Med barn och barnbarn runt omkring sig mitt i sommaren så var det just vad Marianne ville höra. "Jag är sådär glad just nu", berättade hon.

Mer sång blir det i morgon då Björk framför John Taveners meditativa och mycket speciella A Prayer of my heart. Missa inte det!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".