Richard Wagner. Foto: Clemens Bilan/ Scanpix
Idag i Klassisk morgon

Vad vill du veta om Wagner?

Våga fråga om Wagner!  Finns det någon kompositör som väcker fler känslor och tankar?
Allt du undrar kan du nu få svar på! Skriv, mejla eller ring in dina frågor till oss  - så förmedlar vi dem vidare till . I kväll börjar direktsändningarna från Festspelen i Bayreuth. I studion finns programledare Sara Norling och Wagnerspecialisten Stefan Johansson, chefsdramaturg på Stockolmsoperan. I pauserna svarar de på alla frågor som kommer in här - så passa på!

Wagnermusiken vi lyssnade till idag var inledningen till Rhenguldet, Pilgrimskören ur Tannhäuser och förspelet till tredje akten ur Tristan och Isolde.

Nio-timmen inleddes högtidligt med Hymn av Karin Rehnqvist, ett stycke som uruppfördes vid bröllopet mellan Victoria och Daniel. En tonsättare som absolut ska finnas med på en klassikerlista är Karin Rehnqvist, skrev två av våra facebook-vänner.

Något att bita i, tycker Börje i Stockholm om havsstänkta Symfoni nr 4, Oceanus av Åke Hermanson. Och Eva i Uppsala utropade: "Jag trodde inte man kunde komponera något så vackert!" - om den 40-stämmiga mässan Missa Ecco si beato giorno av Alessandro Strigglo.

Välkommen att lyssna på programmet - om och om igen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista