Sockerkaka. Foto: Fredrik Persson/Scanpix.
Ur baletten Den gyllene tidsåldern

Kärlek inbakad i en sockerkaka

Tänk att kärleksförklaringar kan vara så olika! Och bara den allra närmsta vet vad som är det bästa för just dig. Kanske att vakna tidigt till doften av nybakad sockerkaka och en god kopp ångande te? Så visas kärlek i Tea for two ur baletten Den gyllene tidsåldern av Dmitrij Sjostakovitj.

Hon hette Lotta och spelade också trombon. En dag satt hon och Jan Sandström och lyssnade på musik som Christian Lindberg fått sig tillskriven. Lotta älskade stycket men sörjde över att det var för svårt att spela för henne. För att trösta henne sa Sandström "precis som jag skräddarsydde det där verket för Christian så ska jag skriva ett stycke för dig som du kan spela med din pappa vid pianot". Sång till Lotta av Jan Sandström. Christian Lindberg vid trombonen.

Energin kan hittas i en krispig valnöt. Der Nussbaum ur Myrthen av Robert Schumann. Knapra på den tillsammans med kakan på din assiett!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista