Hoppets blomma. Foto JJ../Flickr/ CC BY
Idag i klassisk morgon

Finns det liv finns det hopp...

I vintras satt Jimmy och målade medan han lyssnade på P2. Musiken han hörde måste ha gjort stort intryck på honom eftersom han skrev ned kompositörens namn på ena stafflibenet, nämligen Michele Stratico. Vi hörde en bit ur hans konsert för violin och stråkorkester.

Margareta har varit på en utställning av konstnären William Wegman i Gustafsberg som heter Hallo Nature. Hon berättade om Wegmans naturstudier i form av målningar, foton och en fantastisk film med weimanerhundar som rör sig i naturen i olika roller. Margareta önskade Appalachian Spring av Aaron Copland med orkestern The Knight.

He´s got the whole world in his hands... Så sjöng Marian Anderson i en inspelning under medborgarrättsmarchen till Washington 1963. Vem ger folket i Syrien en dröm? Så skrev en av våra lyssnare och vi skänkte därför en tanke av hopp genom arabisk musik av Salatin el tarab orchestra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".