Att vara människa. Foto: Søren Rajczyk/Flickr/CC BY
Idag i klassisk morgon

Att vara människa...

Det handlar om en saknad pappa och om hur sorg kan förändra tillvaron när Charlotte Lindmark medverkade i radioprogrammet Vid dagens slut i P1. Hon funderar ofta kring mänskliga beteenden och har under flera år skrivit och spelat egna föreställningar och lett kurser i improvisation, kroppsspråk och kreativitet.I programmet spelades Alex, musik med Fläskkvartetten ur tv-filmen Den täta elden.

Hans ville höra Alice Harnoncourts fenomenala inspelning med Concentus Musices från 1977 på tidstrogna instrument. Han tyckte att det är intressant att höra hur det lät på Vivaldis tid. Det rök verkligen harts och tagel när Alice Harnoncourt spelade två satser Vivaldi´s Hösten ur De fyra årstiderna.

Och hösten är ju faktiskt snart här, även om det fortfarande är sensommar. Många gifter sig den här tiden på året, och varför inte göra det på landet!?! Göran önskade Ett bondbröllop av August Söderman med Stockholms studentsångare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista