Trollflöjten på Östersjöfestivalen 2013. Foto: Stina gullander
Idag i klassisk morgon

Trollflöjten möter 40-talet i pyjamas

4:47 min

Erika upplevde något mycket häftigt när hon såg föreställningen Trollflöjten av Mozart på Östersjöfestivalen. Det handlar om ett 1700-tals stycke som de har försatt i nutid och den kombinationen fungerade för Erika. I morgon, 31 aug, går det att ta del av den här föreställningen när P2 live sänder just den här uppsättningen av Trollflöjten.

John har också varit på Trollflöjten, och han tyckte så här: Enbart suveräna artister under ledning av Radiosymfonikernas chefsdirigent Daniel Harding som mottog slutapplåderna iklädd randig pyjamas. Ingen vanlig konventionell operaföreställning. Snäppet ovanför. Jag säger bara pa pa pa pa pa pa pa pa….ge…

I helgen är det Falsterbo Bird show. Vi hörde Fågelsymfonin av Nils-Aslak Valkeapää, där han har sammanställt olika slags naturljud i form av åska, regn och olika slags fågelläten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista