1 av 2
Storlabbar som passerar i styv kuling vid Hovs Hallar. Foto: Dag Lanerfeldt
2 av 2
Dag Lanerfeldt på fågelskådning vid havet i Falsterbo. Foto: Dag Lanerfeldt
Idag i klassisk morgon

På bränningarnas vingar

4:30 min

Dag Lanerfeldt befinner sig på fågelskådning i Falsterbo, Skåne. Idag är det nästan vindstilla och han ser ett 600 bivråkar på väg mot Afrika mellan dimmolnen. Vi andra får blunda och föreställa oss hur han har det. Elsmarie tyckte att La mer av Claude Debussy passade bra till fågelskådning och Jan föreslog A sea symphony av Vaughan Williams. Bränningar av Helena Munktell kände Susanna skulle vara bra fågelskådarmusik.  

Debatten om kvinnliga dirigenter fortsätter. För första gången på 118 år kommer dirigenten för den brittiska konserten Last night of the proms att vara en kvinna. Vi pratar om Marin Alsop. Hon är känd över hela världen för sin kreativitet och förmåga att nå ut till olika sorters publik, både äldre och yngre. Joan Tower har skrivit Fanfare for the uncommon woman, kvinnor som tar risker och är äventyrliga. Dirigerar gör så klart Marin Alsop.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista