Språkens värld. Foto: Kiwanja/Flickr/CC BY
Idag i Klassisk morgon

Musikens språk

Kärleken fick Jennifer att flytta Sverige från England på 70-talet. Hon berättar att hon har haft bra användning av sång när hon skulle lära sig svenska. Jennifer är fascinerad av hur operasångare gör för att hålla koll på alla språk de måste sjunga på. Vi hör australiensiska Danielle De Niese sjunga Tornami a vagheggiar från Händels Alcina.

Bachs kompositoner hörs ofta genom orgel, kör eller cello, men har ni någonsin hört hans musik spelas på banjo? Vi bjöd på Invention för Klaverinstrument av Bach för just banjo och marimba.

Vi har haft grand final i temat kring havsfågelspaningen i Skåne denna vecka. Jens och Kristina önskade Hebriderna av Felix Mendelssohn och finalen står självaste Jussi Björling för med toner av Gustaf Nordqvist ute Till Havs. Har ni inte fått nog av fåglar, hav och musik finns det en lista med havsrelaterad musik som har vi har hört i Klassisk morgon. Den hittar ni här på vår hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".