Lyssnarnas val torsdagen den 21 november 2013

Musik bättre för hälsan än idrott

3:47 min

Nya forskningsresultat visar att musik är bättre för hälsan än idrott. Musik aktiverar hela hjärnan, vilket inte händer vid när man idrottar. Pernilla nappade på forskningen och önskar att hon hade vetat om den under småbarnsåren.

När Pernillas barn var små fanns det inga bra tillfällen att att lyssna på musik, men de senaste åren har hon hittat tillbaka till musiken. Hade Pernilla vetat om forskningen under småbarnsåren, så hade hon gett musiken tid. Det viktiga i forskningen är att lyssna på musik som du själv tycker om. Pernilla utövar även yoga och vid passets slut sjungs mantran, vilket hon mår bra av. Hon önskade Våren av Antonio Vivaldi.

Forskningsartikeln hittar ni här: http://bit.ly/forskmu

Välkommen att bidra med dina egna tankar kring musik och hälsa! Berätta här, på klassiskmorgon@sverigesradio.se eller telefonsvarare 0470-37482. Du kan också höra av dig på våra sociala medier Facebook eller Twitter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista