Martin Ekeholm, programledare och publikredaktör för Klassisk morgon i P2, Sveriges Radio
1 av 3
Martin Ekeholm. Foto: Martina Wärenfeldt
Tummen upp framför en samling med videokassetter.
2 av 3
Tummen upp för den samlingen. Foto: Martin Ekeholm / Sveriges Radio
Martin Ekeholm iklädd skidkläder gör trummen upp vid Vasaloppets startplats i Berga by, Sälen.
3 av 3
Åka skidor är kul. Här vid starten av Öppet spår 2017. Foto: Gisela Sundelin Rørvik

Martin Ekeholm

Det är jag som startar upp den klassiska morgonen vid tio i sju och lotsar dig fram genom musiken där du får chansen att tävla mot dig själv i Tidsmaskinen. Efter halv åtta finns jag på sociala medier.

Jag har tidigare jobbat med flera olika sport-, ungdoms- och musikprogram i P3 och P4, den klassiska musiken har egentligen aldrig varit min hemmaplan. Men jag lär mig nya intressanta saker varje dag och jag hoppas du vill vara med mig på den här resan.

Mellan 1992 och 1996 samlade jag på fotbollsmål. Ja, alltså, trädgården var inte full av målburar utan jag spelade in allt som kom i min väg på VHS-kassetter. Det resulterade i tio videoband (mellan 30 och 40 timmar) fotbollsmål som jag numera förvarar i en gammal skolåda i källaren.

När jag vaknar på morgonen gillar jag att ha strikta rutiner för hur och när saker och ting ska ske. Då flyter allting på och jag vet att jag kommer iväg i rätt tid till bussen utan att jag behöver tänka så mycket. Kläderna ligger förberedda, mackan ska bredas och kaffebryggaren ska laddas till hon som fortfarande sover. Jag vill inte råka ut för allt för stora utmaningar klockan tio i fem på morgonen...

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista