Alice Babs, melodifestivalen 1958. SVT egna bilder
Lyssnarnas val onsdagen den 12 februari 2014

Lyssnarnas minnen av Alice Babs

Alice Babs blev 90 år. Idag ägnade vi Klassisk morgon i P2 åt era Alice Babsminnen och musikönskningar. 

Det märks att Alice Babs betyder otroligt mycket för så många. Ni önskade allt från Droppen Dripp droppen drapp till låtar med Alice och Duke Ellington önskat av bland annat Per-Arne på vår Facebook! Alice Babs var nästan alltid närvarande Stinas barndom och för henne spelade Swedane SymphonyAnnas första idol var Alice Babs, så vi jazzade loss till Swing it magistern

Alice Babs själv lyssnade gärna på The Real Group, där är Margareta Bengtsson tidigare var med. Margareta berättade om mötet med Alice Babs och om det unika i hennes röst- "förmågan att lyssna samtidigt som hon kunde sjunga så naturligt".

Operasångerskan Malena Ernman har lyssnat på Alice Babs sedan barnsben och pratade om vad Alice har betytt. För visst är det som Malena säger: 
--Det finns ingen som gör det hon gjorde, hennes röst lät ungdomlig ända upp till 80 års-ålder, det är en läxa för alla sångare!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".